Wednesday, June 8, 2011

Kami dah bagitahu YB Nurul dah pasal budak Fahmi Fadzil ni!

Baru-baru ini Setiausaha Politik YB Nurul Izzah Fahmi Fadzil menjadi figure antarabangsa apabila diarah membuat 100 tweet memohon maaf pada Blue Inc corporation, kerana memfitnah atau lebih tepat melakukan "defamation" kepada syarikat tersebut dalam Twitter.

Seluruh TJ(TwitterJaya) dan TW(Twitterverse) mengangkat fahmi menjadi hero!

Tetapi kami di sini, dari kumpulan-kumpulan kecil penyokong-penyokong PKR (bekas) di Lembah Pantai melihat semua ini sambil menggeleng kepala.

Kenapa?

Fahmi Fadzil
 Sejak mula lagi nama Fahmi Fadzil tiba-tiba dimaklumkan kepada kami akan dilantik menjadi Setiausaha Politik YB, kami ternganga. Siapa budak ini? Kenapa dia tiba-tiba dilantik memegang jawatan yang amat penting dalam satu constituency seperti Lembah Pantai ini? Tidakkah YB Nurul tahu bahawa disebabkan YB Nurul sendiri bukan asal dari kawasan Kerinchi dan Pantai Dalam, maka eloklah melantik Setiausaha Politik dari orang yang ori dari sini.

Dan yang terbaik, lantikan itu tidak dibincangkan, tapi YB hanya maklum saja. Seperti Datuk Seri Anwar juga, YB mengambil tindakan diktator.

YB mengatakan bahawa YB mahu orang muda. 

Kenapa tak dilantik sahaja (pada masa itu) Md Zaman, atau Fadzlie sekurang-kurangnya, untuk merapatkan saf dan menguatkan parti? Bukankah pada masa itu Md Zaman adalah KETUA AMK CABANG dan KETUA AMK WILAYAH? Sebaliknya Md Zaman diketepikan dan seorang budak PJ yang datang dari keluarga kaya dilantik, semata-mata kerana beliau petah berkata-kata. Petah sangatlah dia sampai terpaksa membodohkan diri dalam Twitter mintak maaf.

Kami ada membuat sedikit homework mengenai Fahmi ini ketika itu. Dan apa yang kami lihat sungguh menakutkan. Beliau rupanya pernah terlibat dengan gerakan simpati komunis dan berita ini tersebar luas dalam Internet. Apakah kesannya jika berita ini disebarkan dalam komuniti Melayu di Lembah Pantai?

Fahmi ini budak sosial aktivis orang kaya. Dia bergerak dalam dunia teater yang penuh dengan orang-orang yang rajin komen dalam Malaysiakini, dan kita semua maklum apa pandangan dunia mereka. Sedangkan kehendak dan keperluan majoriti penduduk Lembah Pantai lebih 'basic'. Dia mungkin seorang budak yang baik dan seronok dibuat kawan, tapi dia tak sesuai dijadikan Setiausaha Politik.

Saya dimaklumkan YB ada dimaklumkan perkara ini semasa berita perlantikannya dulu dibuat, tapi seperti biasa YB menganggap ini konspirasi Md Zaman.

Saya ada satu soalan untuk YB? Sejak Fahmi jadi setiausaha Politik YB, berapa agaknya undi yang PR dapat hasil kerja dan kerana usaha Fahmi Fadzil?

Bandingkan pula agaknya berapa undi yang YB boleh dapat jika dulu dilantik seorang yang berasal dari sini dan bergelumang dengan ahli-ahli grassroots di sini sebagai Setiausaha Politik?

Tepuk dada, tanya sendiri.

3 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


  ReplyDelete
  Replies
  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
   (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))   Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

   Delete
 2. assalamu alaikum wr.wb MBAH..
  Saya susi lawati cuma
  ingin mengucapkan terima
  kasih banyak kepada MBAH MIJANG
  atas nomor togelnya
  yang kemaring MBAH kasi
  yaitu 4D alhamdulillah
  itu benar2 tembus MBAH dan
  berkat bantuan MBAH MIJANG
  saya bisa melunasi semua
  hutan2 orang tua saya yang
  ada di Bank BRI dan bukan
  hanya itu MBAH alhamdulillah
  sekarang saya sudah bisa
  membuka usaha sendiri
  untuk mencukupi kebutuhan
  keluarga saya sehari2 itu
  semua berkat bantuan MBAH MIJANG
  sekali lagi makasih banyak yah
  MBAH, yang ingin merubah nasib
  seperti saya hubungi MBH MIJANG
  di No:082-188-463-467 dijamin
  100% tembus dan saya sudah
  membuktikan,nya terima kasih.. ATAU LANGSUNG AJA >>KLIK DISINI LANGSUNG BOCORAN HASIL RITUAL<<<

  ReplyDelete